Bezig metladen 0
Copafit BV
Neem contact op
Deel
Scroll down

Copafit:
Administratie

De uitdaging bij administratie is om vandaag iets te doen waar je morgen dankbaar voor bent.

Scroll naar beneden

De kijk van Copafit op administratie

Administratie is vaak het gevolg van een besluit genomen zonder inzicht in de gevolgen.

De kijk van Copafit op Administratie

Bij Copafit geloven we in het evenwichtig integreren van verschillende zakelijke aspecten, en administratie is daar een essentieel onderdeel van. De stelling "De uitdaging bij administratie is om vandaag iets te doen waar je morgen dankbaar voor bent" sluit hier mooi bij aan. Administratie is niet zomaar een lastige klus die je even moet afvinken; het is een investering in de toekomst van je organisatie. Het helpt je te begrijpen wat je hebt gedaan, waar je bent en waar je heen wilt.

Administratie vereist het weglaten van wat overbodig is

We zien vaak dat de inrichting van de administratie het resultaat is van een besluit genomen zonder inzicht in de gevolgen. Er is teveel bedacht wat niet strikt noodzakelijk is. In het leven van een organisatie komt er een moment waarop je merkt dat je verzandt in papierwerk en procedures. Soms denk je dat je alles moet documenteren, maar het uitgangspunt moet zijn dat je bij het vastleggen en terugkijken je laat beperkten tot wat en wanneer iets nodig is, zo efficiënt, toegankelijk en veilig mogelijk. Het is dus belangrijk om te focussen op wat écht belangrijk is en de rest te laten varen. Het terugdringen van overbodige administratieve lasten is een belangrijke stap naar een efficiëntere organisatie.

Het belang van administratie

Je kunt de beste ideeën hebben en de meest innovatieve producten, maar als je administratie niet op orde is, kun je zomaar ineens tegen problemen aanlopen. Governance wordt vaak als een trendy woord gezien, maar in werkelijkheid vinden organisaties vaak zelf hun meeste administratieve verplichtingen uit. Dit kan leiden tot een opeenstapeling van procedures die het bedrijf eerder tegenwerken dan vooruit helpen. "De problemen in een bureaucratie los je nooit op met meer bureaucratie," en dat is een punt waar we bij Copafit sterk in geloven.

Inspirerend voor administratie

Als je de klant werkelijk centraal stelt, kan administratie een bron van innovatie worden in plaats van een last. Als de klant écht aan het roer staat en de uitkomst en het proces bepaalt, zullen de procedures er totaal anders uit gaan zien. Deze insteek kan tot revolutionaire inzichten kan leiden. En laten we eerlijk zijn: het is lang niet altijd zo dat 100% compliance de perfecte fit is. We moeten flexibel en adaptief zijn, met administratieve systemen die kunnen meegroeien en -veranderen met de organisatie en de behoeften van de klant.

Kortom, administratie is niet alleen een noodzakelijk kwaad, maar ook een kans om je organisatie te verbeteren, efficiënter te maken en meer in lijn te brengen met de behoeften van de klant. Bij Copafit benaderen we het vanuit een geïntegreerde visie waarbij administratie een gelijkwaardige rol speelt in het behalen van zakelijk succes.

  • 01. Periode : 2001-2021
  • 02. Klant : Oppidum
  • 03. Activiteit : Organisatie zonder management
  • 04. Resultaat : Effectiviteit door taakroulatie en empowerment
Meer informatie
01.