Bezig metladen 0
Copafit BV
Deel
Scroll down

Copafit:
Commercie

De verrassing van vandaag is de verwachting van morgen.

Scroll naar beneden

De kijk van Copafit over commercie

Commercie betekent dat je je richt op wat de klant nodig heeft. Niet op wat jou het beste uitkomt.

De kijk van Copafit op commercie

Het idee bij Copafit is om een holistische benadering te hanteren: alles moet in balans zijn. Dat geldt ook zeker voor commercie. Een bedrijf kan niet puur en alleen gedreven worden door winstmarges, zonder oog te hebben voor de klant. Dat is niet alleen onethisch, maar op de lange termijn ook niet duurzaam. "Commercie betekent dat je je richt op wat de klant nodig heeft. Niet op wat jou het beste uitkomt." Dat is altijd al de kernwaarde geweest bij Copafit.

Commercie gaat altijd over de waarde die je toevoegt

Een commerciële insteek draait om veel meer dan alleen maar verkopen; het gaat om de waarde die je toevoegt. Waarom? Omdat klanten niet zomaar producten of diensten willen; ze willen oplossingen, ze willen dat hun leven beter wordt. Als je als bedrijf dáár de focus op legt, dan bouw je een relatie op met je klant die verder gaat dan een eenmalige transactie. Dat is het verschil tussen kortetermijnwinst en langetermijnsucces.

Het belang van commercie

Je kunt nog zo'n geweldig product hebben of een uitstekende service bieden, maar als je het commerciële aspect verwaarloost, bereik je nooit het volledige potentieel van je bedrijf. Commercie is de lijm die alle andere aspecten aan elkaar verbindt: Organisatie, Personeel, Administratie, Financiën en IT. Zonder een solide commerciële strategie valt de puzzel uit elkaar. En hier komt de stelling "De verrassing van vandaag is de verrassing van morgen" om de hoek kijken. Als je constant vernieuwt en je aanpast aan de behoeften van de klant, blijf je hen verrassen. En een tevreden, verraste klant komt terug.

Inspirerend voor commercie

Als je kijkt naar inspirerende voorbeelden om je heen, dan zie je dat veel succesvolle bedrijven een ding gemeen hebben: ze innoveren niet alleen in hun product, maar ook in de manier waarop ze waarde toevoegen voor hun klant. Ze kijken naar de volledige ervaring, van het eerste contact tot de after-sales service. Dat is inspirerend, en het is ook de manier waarop we binnen Copafit naar het commercieel aspect kijken.

Het gaat niet alleen om de cijfers op een balans. Het gaat om de impact die je hebt op de levens van mensen, en hoe dat weer terugkomt in de groei en het succes van je bedrijf. Dat is voor mij de kern van een goede commerciële strategie. En als je dat goed doet, dan blijf je niet alleen relevant, maar word je ook een geduchte speler in jouw branche.

  • 01. Periode :2007-2009
  • 02. Klant :Eneco
  • 03. Activiteit : Programma management
  • 04. Resultaat : Nieuwe bedrijven Stedin en Joulz opgericht
Meer informatie
01.