Bezig metladen 0
Copafit BV
Neem contact op
Share
Scroll down

Copafit:
Organisatie

Het vermogen van een organisatie om te leren, en dat leren snel in actie om te zetten, is het ultieme concurrentievoordeel. (Jack Welch)

Scroll naar beneden

De kijk van Copafit op organisatie

In elke grote organisatie is het veel, veel veiliger om ongelijk te hebben met de meerderheid dan om gelijk te hebben in je eentje. (John Kenneth Galbraith)

De kijk van Copafit op organisatie

Bij Copafit geloven we dat een organisatie meer is dan alleen een verzameling van mensen die aan bepaalde taken werken. Het is een levend ecosysteem waarin commercie, organisatie, personeel, administratie, financiën en informatietechnologie in balans moeten zijn. We staan achter het idee dat het vermogen van een organisatie om te leren en die kennis snel om te zetten in actie, het ultieme concurrentievoordeel is. Als je niet leert, sta je stil. En in een wereld die zo snel verandert, betekent stilstaan dat je achteruitgaat.

Organisatie is een compensatie voor iets dat niet vanzelfsprekend is

Organisaties ontstaan niet zomaar; ze compenseren voor iets dat niet organisch gebeurt. In een ideale wereld zouden teams spontaan met innovatieve oplossingen komen. We weten allemaal dat dit niet zomaar uit de lucht valt. Daarom is het belangrijk om systemen te creëren die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen, zonder hen in een strak keurslijf te persen. Dat brengt ons bij de stelling: "Alles willen besturen is een illusie en totaal achterhaald." Moderne organisaties snappen dat te veel controle kan leiden tot een verstikkende cultuur waar innovatie geen ruimte krijgt.

Het belang van organisatie

In een perfecte wereld zou je zeggen: "Laat iedereen doen wat ze willen en alles komt goed." Maar in de praktijk is het ingewikkelder. Een organisatie biedt een structuur die mensen in staat stelt om efficiënter, effectiever en in harmonie te werken. Het is veel veiliger om ongelijk te hebben met de meerderheid dan om gelijk te hebben in je eentje, maar als je nooit risico's neemt, bereik je ook niks nieuws. Een goede organisatie zorgt voor een balans tussen veiligheid en innovatie, tussen het collectief en het individu. Het gaat erom een cultuur te creëren waarin mensen zich gesteund voelen maar ook uitgedaagd worden. "Samen sterk tegen een turbulente en vijandige omgeving" vat het mooi samen.

Inspirerend voor organisatie

Wat ons bij Copafit inspireert, is de gedachte dat een organisatie meer is dan de som der delen. Het is een ruimte waarbinnen individuen kunnen groeien, leren en bijdragen aan iets dat groter is dan zijzelf. Door een goede combinatie van formele en informele verbindingen met elkaar te maken, ontstaat er een netwerk van relaties die het individu én het collectief sterker maken. Ontwikkelingen zoals Agile en empowerment zijn onmisbaar.

Als we het totaalplaatje zien en de veelheid aan factoren die een organisatie sterk maken, kunnen we niet anders dan enthousiast zijn over de toekomst. Een organisatie die zich bewust is van haar eigen leercurve, die de waarde inziet van zowel het individu als het collectief, en die een balans vindt tussen verschillende aspecten zoals commercie en menselijkheid, is een organisatie die klaar is voor wat de toekomst ook mag brengen. En dat is uiteindelijk waar Copafit voor staat en in alle activiteiten aan bijdraagt.

  • 01. Periode : 2001-2021
  • 02. Klant : Oppidum
  • 03. Activiteit : Een bedrijf zonder management
  • 04. Resultaat : Een holocratie voordat het boek geschreven was.
Meer informatie
01.