Bezig metladen 0
Copafit BV
Neem contact op
Deel
Scroll down

Copafit:
Personeel

Mensen en hun onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen.

Scroll naar beneden

De kijk van Copafit op personeel

Mensen willen best veranderen maar ze willen niet veranderd worden.

De kijk van Copafit op Personeel

Je hebt het vast wel vaker gehoord, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: mensen maken het verschil in een organisatie. In de aanpak van Copafit is het niet anders. Wij geloven in het uitgangspunt van het Agile Manifesto "Mensen en hun onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen." We kunnen de beste tools en systemen hebben, maar zonder de juiste mensen en zonder dat die mensen goed met elkaar omgaan, bereiken we niet veel.

Alles begint altijd met je personeel

Alles begint en eindigt bij je team. Zonder een betrokken en competent team, zijn prachtige plannen en strategie├źn alleen maar woorden op papier. Daarom is het belangrijk dat iedereen begrijpt dat elke individu speciaal is. Iedere medewerker brengt iets unieks in het team dat onvervangbaar is.

Het belang van personeel

Een organisatie kan alleen succesvol zijn als het personeel ook succesvol is. Het gaat verder dan alleen een salarisstrook aan het einde van de maand. "Mensen willen best veranderen, maar ze willen niet veranderd worden," is een stelling waar wij sterk in geloven. Verandering is een gegeven in elk bedrijf. Maar de manier waarop die verandering wordt doorgevoerd, dat maakt het verschil. Betrek het personeel bij veranderingen. Geef ze een stem en luister ernaar. Mensen zijn niet zomaar vervangbare radertjes in een machine.

Inspirerend voor personeel

Motivatie is een sleutelwoord. Maar wat motiveert mensen echt? Het is niet alleen geld of een mooie titel. Ik citeer hier graag Daniel Pink. Motivatie ontstaat door competentie (mastery), zelf beslissingen over je werk kunnen nemen (autonomy) en het besef hoe je impact maakt (purpose). Dat zijn de drie pilaren waarop wij de ontwikkeling van ons personeel moeten baseren. En laten we het ook even hebben over de verbinding tussen mensen. We leven in een digitale wereld, zeker. Zeker nu hoeft de verbinding tussen mensen geen afstand te kennen. Of je nu op kantoor bent of op afstand werkt, die menselijke connectie is onvervangbaar.

  • 01. Periode : 2005-2006
  • 02. Klant : Siemens
  • 03. Activiteit : Carve Out PRS
  • 04. Resultaat : Een nieuw zelfstandig bedrijf
Meer informatie
01.